chocolade mouse

Geen eieren, geen room, geen gelatine, geen cholesterol, geen soja, geen gluten, geen noten, geen avocado, geen kokosroom, geen lijnzaad, geen chiazaad, alleen de magie van aquafaba, zoetstof en zuivelvrije chocolade , een vleugje liefde en voila - de lekkerste luchtige chocolademousse.

Ingrediënten

  • 125 ml aquafaba
  • 100 gram pure chocolade (70% cacao) 
  • 15 tot 30 gram suiker
  • snufje zout

Bereiding

Bain marie je chocolade - smelt in een kom die over een pan met kokend water wordt geplaatst. Haal de pan van het vuur, maar houd de kom boven het hete water - verwijder hem dan en laat hem afkoelen terwijl je de volgende fase voorbereidt.

 

Klop de aquafaba tot er pieken ontstaan ​​en je hebt een meringue gemaakt, voeg dan de resterende ingrediënten toe behalve de chocolade - klop nog eens 15 seconden.

 

Spatel nu voorzichtig de chocolade erdoor (zorg ervoor dat hij is afgekoeld, gooi hem niet zomaar in het midden van de garde, giet of lepel voorzichtig) met een spatel en roer hem heel lichtjes door, net genoeg om het op te nemen.

Tips & tricks

Wanneer de koud geklopte aquafaba in de verwarmde chocolade gaat kan het gebeuren dat de chocolade stolt en in stukjes verandert. 

Ik had hetzelfde probleem toen ik het voor het eerst probeerde. Ik heb opnieuw 70% cacao-chocolade gebruikt, dus ik denk niet dat dit het chocoladetype is.

Ik verwarmde de chocolade in de magnetron.

Ik loste dit op door 1 theelepel vanille-extract toe te voegen aan de verwarmde chocolade en dit 'verslapt'. De mix werd iets dikker en koelde iets af, waarna ik meteen de opgeklopte aquafaba mix erbij deed.

Rating: 3 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.